6 Comments

Intressant. Men 08-fixerat säger jag som f d 08. Spela in era seminarier så man kan följa dem i efterhand. Eller betala för att få vars med på länk. Och samarbeta med andra inom arbetarrörelsen. Använd pengarna bättre genom samarbete med Tiden och Dagrns arena. Känns splittrat just nu.

Expand full comment
author

Hej Laila och tack för synpunkten. Tanken med detta sammandrag är just att göra något av innehållet i samtalet tillgängligt för fler. Vi tittar hela tiden på olika samarbeten, både i Stockholm och på andra håll i landet. Här har vi jobbat med ABF, går säkert att jobba med fler. Det viktiga tycker vi är att hitta sätt att föra vidare diskussionen som förs på nätet till olika former av dialog i ”köttvärlden” - alltså inte bara saker som spelas in och distribueras digitalt. Men vi fortsätter pröva oss fram.

Med vänlig hälsning, Peter Gustavsson, redaktör för Rörelsen

Expand full comment

Jag gjorde en resa till Jämtlands alla byar med namnet på "blåskylt" och la märke till hur många byar som har en bygdegård. Detta hoppas jag inte är signifikativt för Jämtland utan lär vara så i stora delar av landet. Där har ni lokaler för att hålla träffar.

PS/ Kan vi söka på tidigare artiklar?/DS

Sören Monvall

Expand full comment
author

Själv var jag i en byastuga i Västerbotten igår och kommer att återkomma inom kort med ett reportage därifrån. Och vi är angelägna om att publicera texter från hela landet och undvika att fastna i ett "08-perspektiv". Men eftersom Rörelsen är ett enskilt initiativ utan musklerna av en stor organisation har vi tyvärr inte möjlighet att göra arrangemang utan samarbete med en stark lokal aktör. Här och nu är alternativet till arrangemang i Stockholm att inte ha arrangemang alls och jag tror inte det skulle göra någon gladare - eller? Vi resonerar utifrån att vi nu prövar formen och så får vi återkomma, och den som blir inspirerad och har möjlighet att ta ansvar för ett arrangemang på sin ort får gärna höra av sig.

Expand full comment
author

För att hitta tidigare artiklar går du in på hemsidan https://www.tidningenrorelsen.se/ och trycker på förstoringsglaset så kan du lätt hitta det du letar efter. Några av de vanligaste ämnena i Rörelsen finns också i ämnesraden högst upp. Mvh, Peter Gustavsson

Expand full comment

Mindre orter kring Halmstad har också bygdegård, de jag har varit i. Jag har ingen bil själv så det är svårt för mig att kartlägga detta. Oklart hur de byggnaderna används och vem som kan boka/hur många som hade dykt upp, men bra förslag. Sedan har vi ABF i Halmstad.

Expand full comment