Gör en annan samhällsdebatt möjlig!

Rörelsen är ett nyhetsbrev och en webbtidning med mer än 4 000 läsare över hela landet. Vi publicerar ledare, debattexter, krönikor, intervjuer och reportage som ska bidra till att stärka den socialdemokratiska idédebatten.

Rörelsen vill förändra samhällsdebatten, ett inlägg i taget. Vi bjuder in dig till en socialdemokratisk idé- och kulturdebatt som vågar pröva olika tankar och söka en gemensam väg framåt.

Minst en gång i veckan får du ta del av ett debattinlägg från någon socialdemokrat som har idéer om samtiden och framtiden. Vi är angelägna om att sprida fler röster. Om du skriva själv eller har andra tankar om Rörelsen är du välkommen att kontakta oss på e-post.

Skicka e-post

Våra ledartexter publiceras vanligtvis på fredagar. Där kommenteras veckans aktuella frågor, eller något annat som är viktigt för den socialdemokratiska idédebatten.

På söndagarna publicerar vi våra krönikor, från någon av våra fasta krönikörer.

Minst en gång per månad publicerar vi reportage eller intervjutexter, som ska ge en fördjupning. Dessa ligger ofta bakom betalvägg. Det gör också våra äldre artiklar ur arkivet.

Orsaken till denna ”mjuka betalvägg” är att journalistik kostar, och att en publikation som Rörelsen behöver betalande prenumeranter för att kunna gå runt.

Eftersom Rörelsen är ett enskilt initiativ utan starka finansiärer, så är verksamheten beroende av de intäkter vi får in genom prenumerationer.

För att kunna ta del av allt material behöver du ha en Rörelsen Plus-prenumeration. En årsprenumeration kostar mindre än en krona om dagen.

Du kan också vara stödja Rörelsen ännu lite mer genom en Rörelsen Guld-prenumeration.

Bli prenumerant på Rörelsen idag!

Om oss

Redaktör och ansvarig utgivare

PETER GUSTAVSSON är Rörelsens redaktör och ansvarige utgivare. Peter är journalist och författare och skriver, förutom i Rörelsen, även i Aftonbladet, Arbetarbladet och Dagens Arena.

Peter har tidigare varit ordförande för arbetarekommunen och kulturnämnden i Uppsala och varit mångårig medarbetare på ABFs förbundsexpedition. Han har utkommit med diktsamlingarna De tio årstiderna och Det sista andetaget och arbetar för närvarande med en tredje diktsamling.

Peter Gustavsson är uppskattad som poet, föreläsare, seminariemedverkande och moderator. Du kan komma i kontakt med Peter här.

Grundare

VERONICA PALM grundade Rörelsen tillsammans med Peter. Under hösten 2023 är hon en av Rörelsens krönikörer.

Veronica är författare, skribent och debattör. Hon har en lång bakgrund inom arbetarrörelsen, bland annat som riksdagsledamot, i partiets verkställande utskott och som ordförande för Stockholms partidistrikt. Sedan Veronica lämnade politiken har hon ägnat sig åt opinionsbildning och skrivande. 2018 debuterade hon som författare med den feministiska idéboken Systerskap. 2021 kom hennes första skönlitterära bok Inte alla män och 2022 uppföljaren Ett högt pris.

Veronica Palm är uppskattad som föreläsare, paneldeltagare och moderator. Du bokar henne genom Kvinnliga Talare och kan följa henne på Instagram.

Peter Gustavsson och Veronica Palm grundade Rörelsen 2021.

Krönikörer

Rörelsen har en grupp fasta krönikörer, som du kan läsa texter av på söndagarna:

Ellinor Eriksson - Psykolog, S-skribent i bland annat Sydöstran, tidigare förbundsledning i SSU. Folkrörelsenörd som vill skriva om både folket och rörelsen.

Ola Palmgren - Facklig utredare, hyresgästaktivist och smålänning i exil. Brinner för att minska klassklyftor och klimatförändringar.

Annie Ross - Socialdemokratisk klimat- och miljöpolitiker i Stockholm, styrelseledamot i S-föreningen Reformisterna. Jobbar med klimatinvesteringar i utvecklingsländer. Tycker Socialdemokraterna ska gå till val på klimatplanen En grön ny giv år 2026.

Roshan Rydell - Pappaledig solidaritetskämpe som i vanliga fall arbetar på Palmecentret efter en vända inom IT-branschen. Brinner för såväl internationellt arbete som lokalt engagemang.

Ellinor Vikman Rindevall - Stockholmssosse med ögonen på klimat, miljö och hållbarhet. Jobbar till vardags på Vårdförbundet.

Linda Westerlind - Politisk redaktör och ledarskribent på Folkbladet Västerbotten.

Prenumerera på Rörelsen.

Subscribe to Rörelsen

Plattform för socialdemokratisk idédebatt sedan 2021

People

Peter Gustavsson

Author and journalist. Editor for Rörelsen and Last Night in Sweden, editorial writer for Aftonbladet.