Gör en annan samhällsdebatt möjlig!

Rörelsen vill förändra samhällsdebatten, ett inlägg i taget. Vi bjuder in dig till en socialdemokratisk idé- och kulturdebatt som vågar pröva olika tankar och söka en gemensam väg framåt.

Enklast för dig som vill ta del av debatten är att klicka här och signa upp dig för en prenumeration - billigt eller gratis. Eftersom Rörelsen är ett enskilt initiativ utan starka finansiärer, så är verksamheten beroende av de intäkter vi får in genom prenumerationer. Du är varmt välkommen att välja en betalprenumeration.

Bli prenumerant på Rörelsen idag!

Om du skriva själv eller har andra tankar om Rörelsen är du välkommen att kontakta oss på info@tidningenrorelsen.se.

Rörelsens redaktörer. Foto: Klas-Herman Lundgren

Om oss

VERONICA PALM är idag författare, skribent och debattör. Hon har en lång bakgrund inom arbetarrörelsen, bland annat som riksdagsledamot, i partiets verkställande utskott och som ordförande för Stockholms partidistrikt. Sedan Veronica lämnade politiken har hon ägnat sig åt opinionsbildning och skrivande. 2018 debuterade hon som författare med den feministiska idéboken Systerskap. 2021 kom hennes första skönlitterära bok Inte alla män och 2022 uppföljaren Ett högt pris.

Veronica Palm är uppskattad som föreläsare, paneldeltagare och moderator. Du bokar henne genom Kvinnliga Talare och kan följa henne på instagram.

PETER GUSTAVSSON är folkbildare och poet med rötterna i Uppsala och Västerbotten. Han har en lång arbetarrörelsebakgrund, bland annat som ordförande för arbetarekommunen och kulturnämnden i Uppsala och som mångårig medarbetare på ABFs förbundsexpedition. Peter har utkommit med diktsamlingarna De tio årstiderna och Det sista andetaget, bidragit i antologier samt varit ledarskribent i Arbetarbladet och ETC.

Peter Gustavsson är uppskattad som poet, föreläsare, seminariemedverkande och moderator. Du kan komma i kontakt med Peter här.

Det här får du med Rörelsen

Varje fredag författar Veronica Palm eller Peter Gustavsson Rörelsens LEDARE, som kommenterar den gångna veckans aktuella frågor.

Vi är angelägna om att sprida fler röster. Därför uppmanar vi andra socialdemokrater att skriva. Minst en gång i veckan får du del av ett debattinlägg från någon socialdemokrat som har idéer om samtiden och framtiden. Dessa texter finns under rubriken DEBATT.

Vi är övertygade om att kulturella uttryck är viktigt för att vidga människors horisont och tro på att förändring är möjlig. Därför publicerar vi också återkommande texter under rubriken KULTUR.

Annonsera i Rörelsen

Eftersom Rörelsen är ett enskilt initiativ utan starka finansiärer, så är verksamheten beroende av de intäkter vi får in genom prenumerationer och annonsering.

Genom att annonsera i Rörelsen når ni ut med ett budskap kring en organisation, ett initiativ, en produkt eller ett evenemang till en engagerad målgrupp.

Kontakta info@tidningenrorelsen.se för att komma i kontakt kring annonsering, vi utgår från följande prislista:

  • Klickbar bild i ett nyhetsbrev samt på hemsidan: 2 000 kr

  • Klickbar bild i tre nyhetsbrev samt på hemsidan: 5 000 kr

  • Klickbar bild en gång i månaden i nyhetsbrev samt på hemsidan: 15 000 kr/år


People

Peter Gustavsson 
Journalist och författare, med bakgrund som folkbildare och lokalpolitiker. Redaktör för Rörelsen och ledarskribent på Aftonbladet.
Veronica Palm
Feminist, antirasist och mycket snällare än somliga tror. Skriver böcker och opinionstexter, och pratar om viktiga saker. Bokas enklast via kvinnligatalare.se och kan följas på instagram.com/palmveronica